Wie in de jaren negentig en de jaren nul is opgegroeid kon er n iet omheen: Pokemon. De franchise, die oorspronkelijk werd uitgebracht als een spel voor twee personen is nu een wereldwijd fenomeen waar ook de volgende generatie mee opgroeit. En dat is ook geen wonder want het spel, de tekenfilmserie en de speelfilms zijn aanstekelijk en leuk. Het is en blijft een constante uitdaging en de steeds weer nieuwe Pokemon vormen weer nieuwe uitdagingen. Hoewel je Pokemon bijna niet meer weg kunt denken uit het dagelijks leven, is het spel nog vrij jong. Het werd in 1991 bedacht door Satoshi Tajiri, een Japanner die werd geboren in de buurt van Tokio. Tajiri had een grote voorliefde voor insecten die hij samen met vrienden in de bossen ving. Het lukte hem ook bijzondere exemplaren te vangen die hij dan met de gewone kevers van vrienden ruilden. Daarnaast had Tajiri een grote belangstelling voor videogames. Je begrijpt dat een plus een in dit geval drie is. Deze twee liefhebberijen vormden de basis voor Pokemon. Na heel wat aandringen bij Nintendo door Tajiri en zijn vrienden ging de spellengigant uiteindelijk akkoord met de spondsering van een spel waarbij mensen van alle leeftijden wezens konden vangen, konden trainen en konden ruilen om het dan te schoppen tot Pokemon meester. De rest is geschiedenis.

De wereld over

Het spel, met oorspronkelijk 151 Pokemon, waaronder de bekendste: het gele wezentje Pikachu, ging heel de wereld over. Er volgde een tekenfilmserie die het spel nog meer bekendheid gaf. Over heel de wereld verzamelen nu vele mensen Pokemon. Er zijn er inmiddels zo’n 890 waarvan er een paar heel zeldzaam zijn. Met Pokemon Packs kun je je verzameling uitbreiden. Pokemon Packs bestaan uit tien kaarten waarvan er in ieder geval een met een zeldzame of hogere zeldzaamheid. Daarnaast zit er een kaart in voor extra energy. Wil je meerdere Pokemon Packs aanschaffen dan kun je ook een Pokemon premium collection box kiezen. Hier zitten veel speciale kaarten in en het zijn boxen voor de echte liefhebbers.

Speel het spel

Het is ontzettend leuk om Pokemon met elkaar te spelen. Het spel blijft onverminderd populair en er zijn steeds leuke uitbreidingen van je verzameling Pokemons mogelijk. En het is natuurlijk geweldig als je een zeldzame Pokemon aantreft. Ga dus eens online kijken welke Pokemon jij nog graag bij je verzameling wilt hebben om zo een nog betere Pokemon meester te worden.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter